ELOKUVAKASVATUS

ELOKUVAKASVATUS

ELOKUVAOPETUS
Ohjaan elokuvaryhmiä Sipoon musiikkikoulussa (Sibbo Musikskola) ja Porvoon taidekoulussa. Opetuksessa painotan sekä elokuvien katsomista, että itse tekemistä. Tavoitteena on, että lapset tutustuvat liikkuvan kuvan tarjoamiin mahdollisuuksiin monipuolisesti.

ELOKUVAPAJAT
Elokuvapajat ovat hauskoja! Ne voivat vaihdella pituudeltaan ja sisällöltään hyvin paljon - aina tilaajan tarpeen mukaan.

Animaation tekemiseen keskittyviä pajoja olen järjestänyt mm. Vantaan aikuisopistolla sekä Porvoon kansalaisopistolla.

Tanssielokuvaleirejä järjestettiin kuluneena vuonna yhteistyössä Vihdin kuvataidekoulun ja Tanssiopisto Vinhan kanssa Nummelassa sekä Sipoon musiikkikoulun ja Keravan tanssiopiston kanssa Nikkilässä. Näillä leireillä tutkitaan tanssia ja liikettä elokuvissa ja toteutetaan oma tanssielokuva.

Luonto- ja animaatio pajoja olen tehnyt yhteistyössä ympäristökasvattaja Terhi Jokiahon kanssa Espoossa ja Porvoossa. Pajan aikana tutkitaan lähiympäristön luontoa ja pyritään vahvistamaan osallistujien omaa luontosuhdetta. Luonnosta ammennetaan inspiraatiota oman animaation toteuttamiseen. Sään salliessa animaatiokin voidaan tehdä luonnossa.

KOULUTUSTA ELOKUVAKASVATUKSESTA
Kerran tai pari vuodessa olen pitänyt elokuvakasvatukseen keskittyvän koulutustilaisuuden opettajille. Nämä koulutukset on räätälöity tilaajan tarpeen mukaan ja niistä on voinut saada puolikkaan veson. Koulutuksia oli vuonna 2019 mm. Äidinkielen opettajain liiton (ÄOL) talvipäivillä Kouvolassa sekä Porvoon ja Loviisan seudun peruskoulun opettajille.

Toimin myös IhmeFilmi ry:n toiminnanjohtajana. IhmeFilmi on valtakunnallinen elokuvakasvatustoimija ja se tekee laajaa yhteistyötä Suomen ja Euroopan laajuisesti.

Close Menu